Wat wij doen

Onze diensten

Bedenker van oplossingen en hoogwaardige partner in jacht- en scheepsbouw

Kroes Marine Projects ondersteunt zowel werven als particulieren in ieder stadium van het ontwikkelingstraject van zowel nieuwbouw als refit projecten.

Door onze complete leveringsomvang van toekomstig bestendig ontwerpen, onderzoek & ontwikkeling, hoogwaardige engineering tot projectmanagement op locatie waarborgen wij korte en efficiënte bouwtijden en duurzame schepen.

Wij geloven in duurzamere schepen, slimmere bouwmethoden en een emissieloze toekomst voor de maritieme industrie. Niet enkel vanwege onze vooruitziende blik maar door de vele onderzoeken, berekeningen en baanbrekende projecten die aantonen dat ‘zero’ vandaag reeds mogelijk is. Anticiperend op de energiedragers van de toekomst, het gebruik van duurzamere materialen,  circulair bouwen en toename van digitalisering nemen wij actief deel aan verscheidene onderzoek projecten. Met onze visie op de toekomst zien wij onze missie, het realiseren van uw verduurzamingsambities door het ontwikkelen van toekomstbestendige schepen, vandaag vorm krijgen.

Constructie en systeem ontwerp is van oudsher onze expertise. Echter, een toenemende vraag naar lichtere schepen, kortere bouwtijden en oplossingen voor emissie reductie, die tegelijkertijd gepaard gaan met meer complexe systemen, motiveren onze engineers om elke toepassing en standaard oplossing kritisch te beoordelen, op de hoogte te blijven van technische ontwikkelingen in- en buiten de markt en zichzelf alle  ‘gereedschappen’ eigen te maken die bijdragen aan betere schepen en verdienmodellen voor zowel de werf als de gebruiker.

Beginnend met een analyse van het huidige vaarprofiel, voorziene vermogensvraag, ontwerp eisen en de gewenste mate van emissiereductie (reductie, klimaat neutraal of  nul-emissie) worden verschillende romp configuraties opgezet, weerstand berekeningen uitgevoerd en de verwachte prestaties vergeleken. Deze stappen worden gevolgd door een studie naar mogelijke voortstuwing systemen en energiedragers. Het resultaat is een duidelijk beeld van de geometrische en operationele consequenties, de klasse vereisten, de mate van emissiereductie, kapitaal investeringen en operationele kosten.

Waar ons team van 40 engineers gedurende de eerste jaren voornamelijk werd ingeschakeld voor constructie en systeem ontwerp wordt KMP steeds vaker geraadpleegd voor onze geïntegreerde aanpak van het volledige ontwikkelingstraject, van conceptontwerp tot bouwbegeleiding. Onze engineers en projectmanagers zijn veelvuldig aanwezig op de werf om mogelijke wijzigingen tijdens de bouw te coördineren en een efficiënt bouwproces te waarborgen.

Onze filosofie

Hier staat Kroes Marine Projects voor!

Wij werken samen aan grandioze scheepsbouwkundige projecten. Projecten waar we trots op zijn. Waar we met volle, verenigde kracht aan werken! Want een project komt altijd samen tot stand. Samen met u, met onze relaties en onze engineers. Dat is Kroes Marine Projects.

Onze partners

Een vertrouwde relatie

Wij werken samen. Om zo tot de beste resultaten te komen. Want samen kom je verder dan alleen. Daarom zijn onze relaties van levensbelang. Vertrouwd, persoonlijk en betrokken. Zo werken we bij Kroes Marine Projects. Sluit u zich ook aan?

Actueel

Bekijk alle berichten
Kroes Marine Projects zoekt versterking!
20 mei 2024

Kroes Marine Projects zoekt versterking!

We hebben momenteel een aantal vacatures. Graag horen we van je wanneer je meer zou willen weten!

Learn more
Whitepaper: Ombouw emissiearme garnalenkotters
4 november 2021

Whitepaper: Ombouw emissiearme garnalenkotters

Studie naar ombouw van garnalenkotter ZK 14

Learn more