Hoogwaardige engineering​

MARINE ENGINEERING VAN NU. ÉN VOOR DE TOEKOMST!

Samenwerken als drijfveer.
Met passie en betrokkenheid.

Kroes Marine Project werkt sinds twee decennia met de grootste jachtbouwers van Nederland. Al in een vroeg stadium begrepen wij dat samenwerken op een gezamenlijk (engineering)platform veel voordelen kent. Onze engineers werken met alle software pakketten die standaard zijn in de scheepbouwsindustrie als Siemens NX, Catia, Cadmatic, Shipconstructor en Rhino.

Bij Kroes Marine Projects kijken we graag vooruit. De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van composiet engineering, eindige elementenmethoden en innovatieve (AI)-ontwerptechnieken stellen ons in staat om lichtere, meer efficiënte en duurzamere schepen te ontwerpen.

De nieuwste technologieën.

Toekomstbestendig, betrokken en met oog voor de nieuwste technologieën. Zo werken wij. Samen met onze engineers en de engineers uit ons relatienetwerk komen we zo tot hoogwaardige engineering. Onze Constructie engineering (Structural engineering) bestaat uit:

Uitgekiende werktuigbouwkundige systemen

Met onze Mechanical Engineering richten wij ons specifiek op het ontwerp, de ontwikkeling, de fabricage en het onderhoud van de mechanische en werktuigbouwkundige systemen en componenten van uw nieuwe schip. Vakkundig werken wij voorafgaand aan het bouwen een uitgekiend plan uit. Dit plan bestaat onder meer uit:

Comfort en veiligheid.
Voor u en uw passagiers!

Met onze Outfit engineering zorgen wij ervoor dat uw schip functioneel, comfortabel en veilig is voor uw bemanning en uw passagiers. Wij selecteren geschikte materialen en apparatuur die perfect voldoen aan de maritieme normen en voorschriften van dit moment en voor de toekomst. Een doordachte Outfitengineering is van vitaal belang voor een goed uitgerust en operationeel schip. Kroes Marine Projects zorgt er graag voor! Onze Outfitengineering bestaat uit:

Onze diensten

Kroes Marine doet meer

Door onze complete leveringsomvang van toekomstig bestendig ontwerpen, onderzoek & ontwikkeling, hoogwaardige engineering tot projectmanagement op locatie waarborgen wij korte en efficiënte bouwtijden en duurzame schepen.

Wij geloven in duurzamere schepen, slimmere bouwmethoden en een emissieloze toekomst voor de maritieme industrie. Niet enkel vanwege onze vooruitziende blik maar door de vele onderzoeken, berekeningen en baanbrekende projecten die aantonen dat ‘zero’ vandaag reeds mogelijk is.

Beginnend met een analyse van het huidige vaarprofiel, voorziene vermogensvraag, ontwerp eisen en de gewenste mate van emissiereductie (reductie, klimaat neutraal of  nul-emissie) worden verschillende romp configuraties opgezet, weerstand berekeningen uitgevoerd en de verwachte prestaties vergeleken. 

Waar ons team van 40 engineers gedurende de eerste jaren voornamelijk werd ingeschakeld voor constructie en systeem ontwerp wordt KMP steeds vaker geraadpleegd voor onze geïntegreerde aanpak van het volledige ontwikkelingstraject, van conceptontwerp tot bouwbegeleiding. Onze engineers en projectmanagers zijn veelvuldig aanwezig op de werf om mogelijke wijzigingen tijdens de bouw te coördineren en een efficiënt bouwproces te waarborgen.

Onze filosofie

Hier staat Kroes Marine Projects voor!

Wij werken samen aan grandioze scheepsbouwkundige projecten. Projecten waar we trots op zijn. Waar we met volle, verenigde kracht aan werken! Want een project komt altijd samen tot stand. Samen met u, met onze relaties en onze engineers. Dat is Kroes Marine Projects.

Onze partners

Een vertrouwde relatie

Wij werken samen. Om zo tot de beste resultaten te komen. Want samen kom je verder dan alleen. Daarom zijn onze relaties van levensbelang. Vertrouwd, persoonlijk en betrokken. Zo werken we bij Kroes Marine Projects. Sluit u zich ook aan?

Actueel

Bekijk alle berichten
Kroes Marine Projects zoekt versterking!
20 februari 2024

Kroes Marine Projects zoekt versterking!

We hebben momenteel een aantal vacatures. Graag horen we van je wanneer je meer zou willen weten!

Learn more
Vacature Projectmanager Engineering
3 oktober 2023

Vacature Projectmanager Engineering

Onze projecten worden gekenmerkt door het streven naar absolute perfectie binnen een vaststaand tijdsbestek en budget. Voor de…

Learn more
Whitepaper: Ombouw emissiearme garnalenkotters
4 november 2021

Whitepaper: Ombouw emissiearme garnalenkotters

Studie naar ombouw van garnalenkotter ZK 14

Learn more