Toekomstbestendig ontwerpen

ONTWERPEN VOOR DE TOEKOMST!

Oplossingen voor de scheeps- en jachtbouw?
Wij zijn uw bedenker én partner.

Bent u op zoek naar een maritiem professional? Als het gaat om het ontwerpen van toekomstbestendige scheepbouwkundige projecten is Kroes Marine Projects u graag van dienst. Onze scheepsbouwkundige architecten zijn experts in het ontwerpen van zowel commerciële vaartuigen als (super)jachten. We ontwerpen zowel snelvarende ‘glijders’ als waterverplaatsers, monohulls en multihulls. We voeren de ontwerpen daarbij uit in zowel staal, aluminium als composiet.

Natuurlijk nieuwbouw. Maar ook refit.

Als Kroes Marine Projecten ontwerpen wij nieuwbouwprojecten. De allereerste schets tot aan de veiligheidsplannen voor het betreffende schip zijn bij ons in goede handen. Betrokken en vol passie werken wij dagelijks aan geheel nieuw te bouwen projecten. Daarnaast zijn we als ontwerpers echter ook voortdurend betrokken bij refit-projecten. Dit varieert van verlengingen en her-motorisering tot complete conversies.

Ontwikkeling autonome vaartuigen

Grotere bedrijfszekerheid, veiligheid, hogere efficiëntie, een nauwkeuriger besturing en minder (menselijke) fouten. Wanneer je denkt aan autonome vaartuigen zijn er legio voordelen op te noemen. Binnen Kroes Marine Projecten is het ontwerpen van autonome vaartuigen niet voor niets een ontwikkeling die een grote vlucht neemt. Wij werken nauw samen met bouwers van mechatronica, sensoriek, analyse en intelligente besturingstechnologie. Op deze manier ontwikkelen wij vaartuigen die autonoom en/ of onbemand kunnen opereren.

Toekomstbestendig ontwerpen van Kroes Marine Projects betekent:

Onze diensten

Kroes Marine doet meer

Door onze complete leveringsomvang van toekomstig bestendig ontwerpen, onderzoek & ontwikkeling, hoogwaardige engineering tot projectmanagement op locatie waarborgen wij korte en efficiënte bouwtijden en duurzame schepen.

Beginnend met een analyse van het huidige vaarprofiel, voorziene vermogensvraag, ontwerp eisen en de gewenste mate van emissiereductie (reductie, klimaat neutraal of  nul-emissie) worden verschillende romp configuraties opgezet, weerstand berekeningen uitgevoerd en de verwachte prestaties vergeleken. Deze stappen worden gevolgd door een studie naar mogelijke voortstuwing systemen en energiedragers. Het resultaat is een duidelijk beeld van de geometrische en operationele consequenties, de klasse vereisten, de mate van emissiereductie, kapitaal investeringen en operationele kosten.

Constructie en systeem ontwerp is van oudsher onze expertise. Echter, een toenemende vraag naar lichtere schepen, kortere bouwtijden en oplossingen voor emissie reductie, die tegelijkertijd gepaard gaan met meer complexe systemen, motiveren onze engineers om elke toepassing en standaard oplossing kritisch te beoordelen, op de hoogte te blijven van technische ontwikkelingen in- en buiten de markt en zichzelf alle  ‘gereedschappen’ eigen te maken die bijdragen aan betere schepen en verdienmodellen voor zowel de werf als de gebruiker.

Waar ons team van 40 engineers gedurende de eerste jaren voornamelijk werd ingeschakeld voor constructie en systeem ontwerp wordt KMP steeds vaker geraadpleegd voor onze geïntegreerde aanpak van het volledige ontwikkelingstraject, van conceptontwerp tot bouwbegeleiding. Onze engineers en projectmanagers zijn veelvuldig aanwezig op de werf om mogelijke wijzigingen tijdens de bouw te coördineren en een efficiënt bouwproces te waarborgen.

Onze filosofie

Hier staat Kroes Marine Projects voor!

Wij werken samen aan unieke scheepsbouwkundige projecten. Projecten waar we trots op zijn. Waar we met volle, verenigde kracht aan werken! Want een project komt altijd samen tot stand. Samen met u, met onze relaties en onze engineers. Dat is Kroes Marine Projects.

Onze partners

Een vertrouwde relatie

Wij werken samen. Om zo tot de beste resultaten te komen. Want samen kom je verder dan alleen. Daarom zijn onze relaties van levensbelang. Vertrouwd, persoonlijk en betrokken. Zo werken we bij Kroes Marine Projects. Sluit u zich ook aan?

Actueel

Bekijk alle berichten
Kroes Marine Projects zoekt versterking!
20 mei 2024

Kroes Marine Projects zoekt versterking!

We hebben momenteel een aantal vacatures. Graag horen we van je wanneer je meer zou willen weten!

Learn more
Whitepaper: Ombouw emissiearme garnalenkotters
4 november 2021

Whitepaper: Ombouw emissiearme garnalenkotters

Studie naar ombouw van garnalenkotter ZK 14

Learn more